Om Arkitektur i træ

Websitet ARKITEKTUR I TRÆ viser træets arkitektoniske potentialer. Arkitekturguiden præsenterer et bredt udsnit af nutidig arkitektur, hvor træ på forskellig vis har betydning for arkitekturen.

Formålet med sitet er at inspirere og øge interessen for anvendelse af træ i arkitektoniske sammenhænge.

ARKITEKTUR I TRÆ er udviklet af Træinformation, der er Danmarks ældste og førende videncenter om træ i arkitektur og byggeri.

PROJEKTER
Denne sektion på websitet indeholder et galleri med færdige byggerier. Projekterne præsenteres med billeder og beskrivelser, hvor der så vidt muligt er medtaget oplysninger om byggeprincip og facadebeklædning.

Kriterier for udvælgelse

For at komme i betragtning til en præsentation på website skal projektet opfylde følgende kriterier:

  • Træ er det primære konstruktive materiale eller
  • Træ er brugt på en overbevisende og innovativ måde eller
  • Arkitektur og/eller byggeteknik, der tjener som inspiration
  • Byggeriet skal være realiseret

Flere af de ældre projekter i galleriet er oprindeligt blot udvalgt, fordi træet præger det visuelle udtryk og oplevelsen af bygværket. Selvom disse projekter i dag ikke kan kategoriseres som et træbyggeri i moderne forstand, så er de her medtaget, fordi de fortsat tjener som inspiration.

OMTALER
Under denne sektion præsenterer vi løbende andre aktuelle nyheder om arkitektur og træ. Her beskriver vi nye projekter, som er på tegnebrættet eller i færd med at blive opført. På sigt vil det blive muligt at tilmelde sig en nyhedsfunktion.

DANISH WOOD AWARD
En særlig sektion huser en af landets ældste arkitekturpriser, som er indstiftet af Træinformation i 1958. Det er her muligt at finde information om nominerede og prismodtagere.  Der kan linkes direkte til sektionen ved brug af traeprisen.dk eller danishwoodaward.dk

COPYRIGHT
Det er ikke tilladt at anvende billeder fra sitet, da der i langt de fleste tilfælde er indhentet særlige eksterne tilladelser. Gældende ophavsret skal respekteres. Kopiering af billeder etc. er ikke tilladt medmindre det er aftalt med Træinformation.

Træ Information

Bliv medlem af Træinformation

Hent den nyeste viden om træbaseret byggeri via vores online TRÆhåndbøger, der er en del af det almene tekniske fælleseje. Få teknisk rådgivning til jeres byggeprojekt og spar tid med vores beregningsprogrammer.