Et sommersted

Adresse
Bjørnsknude
7130 Juelsminde
Danmark

Bygherre
Bjarne Hammer


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle

Opført
2001

Foto
Larsenform.com

Et_sommersted_Bjørnsknude1_1920x925

Sommerhuset på Bjørnsknude ved Østjyllands kystlinie ligger yderst i et skovbevokset område med strand og hav mod både nord og syd.

Huset består i princippet af to huse, et stort fælleshus og et mindre alkovehus med sovepladser. Husene fremstår som to rektangulære rammer med glas på langsiderne så lys, rum og landskab kan strømme frit gennem.

Fælleshuset er et stort åbent og højloftet rum med et fritstående køkken og et spise- og opholdsareal. Mod sydøst danner lodrette glaspartier en transparent og oplukkelig facade, hvorfra man kan træde ud på terrassen. Køkkenet, en rektangulær betonskive, fortsætter fra fælleshuset ud på terrassen, og understreger sammensmeltningen mellem inde og ude.

Mod nordvest – på fællesrummets modsatte langside – er det mindre alkovehus skubbet ind i glasfacaden. Alkovehuset er sommerhusets funktionelle ryg, med køjepladser i to niveauer, skabsnicher, bad og toilet.

Huset er opført som en træskeletkonstruktion. En lamel- og bræddebeklædning i sibirsk lærk danner både inde og ude de lodrette og vandrette profileringer. De store glaspartier skaber åbenhed. Og køkkenets rå beton danner, sammen med en poleret betonflade udsparret i fælleshusets trægulv, en kontrast til træets varme lød.

Lignende projekter

Birkeengen1920x925_1

Birkeengen, Rågeleje

Birkeengen er tolv eksklusive fritidshuse i et skovområde ved Rågeleje med kun få minutters gang til stranden. Til hvert hus...
SommerhusRubjerg16_1920x925

Sommerhus ved Rubjerg

Huset ligger i et ældre sommerhusområde på en usædvanlig grund - privilegeret ved sin placering med kik til Rubjerg Knude....
R+©nnev+ªnget15_002

Ajstrup Strand

I et gammelt sommerhusområde ved Ajstrup Strand syd for Århus ligger dette lille sommerhus på en grund med gamle træer...