Framehouse

Adresse
A. P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
Danmark

Bygherre
KOM-KBH A/S


Byggeprincip
Anden træstruktur, Limtræ

Facadebeklædning
Andet materiale

Opført
2019

Foto
Adam Mørk / Anders Hviid

Fotograf: Adam Moerk

Framehouse er en fleksibel kontorbygning i træ og den eneste af sin slags i Københavnsområdet med en åben træstruktur.

Kontorbygningen på 1810 kvadratmeter er beliggende i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouses simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af sin åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.

Designet af Framehouse er inspireret af gammeldags trælader med simple konstruktioner og åbne bærende strukturer, men er indrettet med innovative moderne løsninger, der imødekommer kontorlejernes behov og samtidig understøtter de ambitiøse, grønne målsætninger.

En åben og grøn arbejdsplads
Framehouse er en to-etagers bygning, der er inddelt i tre parallelle voluminer og består af et åbent og fælles kontormiljø, som opfordrer til samskabelse og interaktion. Voluminet i midten udgør hjertet af bygningen, hvor almene funktioner som indgang, mødelokaler og kantine har fået plads. Dette fællesområde omkranses af to fleksible ydre voluminer, hvor der kan være kontorer og mødelokaler i forskellige skalaer. Gennemgående materialer som Douglas-gran, egetræ og grønne planter er med til at give ro og tilfører bygningen en varm og indbydende atmosfære.

Projektet skubber Danmark foran på vejen frem mod mere bæredygtigt design med avanceret ingeniørarbejde og konstruktioner i træ.

Framehouse er certificeret med DNGB Guld-mærket, og bæredygtighed gennemsyrer hele projektet. Ovenlysvinduer på de tre tage giver naturlig ventilation, og de ydre tagoverflader er beklædt med grønne stenurtsplanter. Udenfor står fire ladestationer til elbiler.

Konstruktionen er limtræsbjælker og søjler. Facaden og tagkassetterne er opbygget i træskeletkonstruktion. Lofterne er beklædt med trælister på træbeton, som sikrer god akustik i det meget åbne kontorhus. Alle rumfunktioner er bygget i træværk.

Valget af materialer reducerer ikke kun indvirkningen på miljøet, men sikrer også, at Framehouse vil bestå i mange år, mens det ældes naturligt og med ynde.

I 2021 var Framehouse nomineret til Danish Wood Award

Nominering af Framehouse

Lignende projekter

FinancialPark1920x925px

Bjergsted Financial Park

Bjergsted Financial Park er det nye hovedkontor for SpareBank1 SR-Bank i centrum af Stavanger. Bankens særlige position i området er...
DGI_1920x925

DGI’s Hovedsæde

DGIs hovedsæde i Vingsted ligger i det naturskønne Vejle Ådal. Hovedsædet blev opført i forbindelse med dannelsen af DGI (Danske...
VandflyverhangarH53_2_1920x925

Vandflyverhangar H53

Vandflyverhangar H53 er beliggende på Holmen i København. Hangaren, der blev opført i 1921 af arkitekten Christian Olrik er en...