Hammerhavn Multihus

Adresse
Sænevej 3
3770 Allinge
Danmark

Bygherre
Bornholms Regionskommune og Realdania


Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle

Opført
2012

Foto
Martin Schubert, Lars Due Jensen og Carsten Ingemann

Hammerhavn6_1920x925

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig højt op fra Østersøens hav.

Multihuset på Hammerhavnen har til formål at iscenesætte alle de kvaliteter, som gør stedet unikt og spektakulært fx Bornholms kulturhistoriske fortælling om graniteventyret. Bygningsværket knytter stedets mange historier sammen uden at overdøve den rolige rekreative stemning, der også præger Hammerhavnen.

Multihuset er placeret og formet med en fleksibilitet, der er indbygget i selve dets placering i forhold til omgivelserne og som også tager højde for årstidernes skiften. Multihuset består af bygninger, der er let forskudte i forhold til hinanden og har hver sin funktion.  Ved at forme Multihusets funktioner i selvstændige huse skabes en tilpasning både i forhold til den eksisterende ”skurskala”, men også i forhold til at kunne danne attraktive uderum med læ og udsigt.

Bygningerne er designet med geometriske former, der understøtter særlige kik, men også markerer husets offentlige karakter. Det geometriske lille ”ensemble” får dermed sin helt egen arkitektoniske karakter – uden at tilhørsforholdet til omgivelserne mistes.

Bygningsensemblet er beklædt med azobé på såvel tagflader, facader samt udvendige opholdsarealer. Der er således skabt en materialemæssig kobling til Hammerhavns øvrige revitalisering med genetablerede moler og kajkanter i granit, hvor de nye anløbsbroer for sejlere også er udført i azobé.

Lignende projekter

Karlshamn1_bad_1920x925px

Karlshamn Havnebad

Karlshamn har en lang badetradition, men kyststrækningen fra Ystad til Borgholm har i mange år savnet et havnebad. Nu har...
Øster_Hurup_Havn5_1920x925px

Øster Hurup Havn

Kysthusene og Kajhusene på oddehavnen i Øster Hurup er et led i en helhedsplan for omdannelsen af havnen til et...
Musholm_multihal

Musholm Multihal

Musholm Bugt Feriecenter ved Korsør er skabt til mennesker med muskelsvind. Bebyggelsen er placeret på toppen af Stibjerg Bakke med...