Råhøj Allé

Adresse
Råhøj Allé 16
8270 Højbjerg
Danmark

Bygherre
Niels Sandahl


Facadebeklædning
Løvtræ – nordlige halvkugle

Opført
2004

Foto
Julian Weyer

Villa-Raahoej_Julian-Weyer10_1920x925

Huset ligger i et udbygget og fortættet gammelt villakvarter på en lille og meget skrånende grund i Højbjerg ved Århus. Grunden er delt i et adgangsniveau med garage og udhus i forlængelse af adgangsvejen og et have- og opholdsområde én etage højere oppe.

Huset er indbygget i skråningen med to etager mod syd og adgangsvejen og en etage mod nord og havesiden. Der er entre, bryggers og gæsteværelse i underetagen. De primære opholdsfunktioner findes i den øverste etage.

Det er et fuldmuret hus med facadebeklædning i trælister i ubehandlet amerikansk hvideg i varierende tykkelser. Facaden patinerer i en grå tone. Huset har fladt paptag og fremstår som en boks i træ – udhulet og formet med diverse åbninger, nicher og karnapper for at få et varieret lys og den bedste udsigt fra boligen.

Indvendigt er der hvide overflader overalt i form af finpudsede og malede vægge. Gulvene er belagt med olierede fyrretræsbrædder.

Lignende projekter

VillaSydhavnen1920x925px

Træhus i Sydhavnen

Peter Kjærs eget hus, som danner rammen for hans familie på fem, er 127 m2 og bygget på en lille...
CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...
VillaVangede1920x925

Villa i Vangede

Dette hus er en fortolkning af de fantastiske huse, som danske arkitekter opførte til sig selv omkring 50´erne og 60´erne....