Slagelse Psykiatrisygehus

Adresse
Fælledvej 6
4200 Slagelse
Danmark

Bygherre
Region Sjælland


Byggeprincip
Andet

Opført
2015

Foto
Jens Lindhe

SlagelsePsykiatrisygehus_1920x925

Det nyopførte Slagelse Psykiatrisygehus er med sine 44.000 kvadratmeter, det største psykiatribyggeri i nyere tid. Sygehuset har plads til 190 patienter.

Gennemgående for projektet, har Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter valgt krydsfinerpaneler med indbygget akustikregulering – både som almindelige paneler og som ribbepaneler.

Vindeltrapperne i det 44.000 kvadratmeter store atrium er beklædt med birkefinér, der snor sig opad med trappernes krumning. Birkefinéren går fint i spænd med akustikbeklædningen, der er anvendt på etageinddelingernes dækkant.

Projektet har tilknyttet svømme- og sportshal, hvor der er anvendt et ribbepanelsystem på en krydsfinerkerne. De forskellige materiale- og funktionsmæssige valg giver et naturligt, æstetisk udtryk.

Belysningen indendørs og udendørs udføres i LED, som giver en stemningsfuld oplevelse, hvor belysningen følger årets og døgnets rytme.

Lignende projekter

Maggies Leeds_015

Maggie’s Leeds Centre

Maggie’s Leeds Centre ligger på St. James’s University Hospitals område og er bygget til velgørenhedsorganisationen Maggie’s, der tilbyder gratis praktisk...
Hejmdal_1920x925px

Hejmdal Kræftpatienternes Hus

Kræftens Bekæmpelses rådgivningscenter Hejmdal er tegnet af arkitekt Frank Gehry i samarbejde med Cubo Arkitekter. Hejmdal er indrettet i den...
FinancialPark1920x925px

Bjergsted Financial Park

Bjergsted Financial Park er det nye hovedkontor for SpareBank1 SR-Bank i centrum af Stavanger. Bankens særlige position i området er...