Taverny Medical Center

Adresse
Taverny
95150 Taverny
Frankrig

Bygherre
Ville de TAVERNY


Byggeprincip
CLT

Facadebeklædning
Andet træ, Andet materiale

Opført
2020

Foto
François-Xavier Da Cunha Leal

Taverny Medical Center

Projektarbejdet på Taverny Medical Center blev påbegyndt i juli 2016 af Taverny byråd. For at kompensere for manglen på praktiserende læger i landområderne, ønskede man at samle et multidisciplinært team af medicinske læger og sundhedspersonale ét sted.

Da bygningen ligger i et fragmenteret byområde ud til en motorvej, er den relativt lukket udadtil, men åbner sig mod en central, korsformet gårdhave. Med udformningen af interiør og faciliteter minder den om fortidens klostre.

Arkitekten har med sin formgivning villet integrere centret harmonisk i det omgivende bymiljø. Der er skabt en balance mellem fyldte og tomme rum, bygninger og grønne områder.

Den firkantede form gør det muligt at indrette områder med et gradueret privatliv omkring et fælles område. Den centrale gårdhave tillader naturligt dagslysindfald i hele bygningen. Den fungerer også som en åben udvidelse af venterummene.

Facaden i træ og dens indramning med vertikale linjer minder om den besøgende om skoven, og målet har været at give byen en miljøvenlig bygning. På grund af træets bæredygtige egenskaber, som giver mulighed for at lagre CO2, er der brugt massivtræ både til konstruktionen og til facadebeklædningen. Bygningens ydervægge medvirker til at balancere indeklimaet, hvilket er vigtigt for patienternes velbefindende.

Lignende projekter

Maggies Leeds_015

Maggie’s Leeds Centre

Maggie’s Leeds Centre ligger på St. James’s University Hospitals område og er bygget til velgørenhedsorganisationen Maggie’s, der tilbyder gratis praktisk...
Hejmdal_1920x925px

Hejmdal Kræftpatienternes Hus

Kræftens Bekæmpelses rådgivningscenter Hejmdal er tegnet af arkitekt Frank Gehry i samarbejde med Cubo Arkitekter. Hejmdal er indrettet i den...
FinancialPark1920x925px

Bjergsted Financial Park

Bjergsted Financial Park er det nye hovedkontor for SpareBank1 SR-Bank i centrum af Stavanger. Bankens særlige position i området er...