Karlshamn Havnebad

Adresse
Östersjön
37430 Karlshamn
Sverige

Bygherre
Karlshamn


Byggeprincip
Anden træstruktur

Facadebeklædning
Overfladebehandlet træ

Opført
2015

Foto
Bert Leandersson

Karlshamn1_bad_1920x925px

Karlshamn har en lang badetradition, men kyststrækningen fra Ystad til Borgholm har i mange år savnet et havnebad. Nu har en lokal forening i samarbejde med kommunen og lokale sponsorer realiseret en mangeårig drøm. Sammen med det tilstødende Väggabadet har Karlshamn fået et unikt område med indendørsbad, udendørsbad og havbad. Det klassiske badehus i moderne udformning er åbent året rundt for alle.

Havnebadet ved strandpromenaden ud mod Yttervägga står på smalle søjler tre meter over havniveau. Det er tillukket mod landsiden, men åbner op mod udsigten og den frie horisont. Bygningen er udformet som et skarptskåret trævolumen.

Fra stranden fører to limtræbjælker en smal bro ud til indgangsområdet. Det centrale fælles lokale flankeres på hver side med saunaer til hvert køn. Saunaerne har fuld udsigt og trappe ned til havets svalende bølger. Solterassen er udformet, så alle kan finde en solrig og beskyttet plads. Facaderne består af glatte paneler, som er behandlet med gråpigmenteret olie, der med tiden med få træets naturlige patina.

Havnebadet er belønnet med Karlshamns stadsbyggnadspris 2015.

Lignende projekter

Hasle_Havnebad9_1920x925

Hasle Havnebad

Den nye indretning af Hasle Havn til badning og ophold, består af et "tæppe" blidt foldet over det hårde havnemiljø....
Kastrup_Søbad2_1920x925

Kastrup Søbad

Fra strandparken strækker Kastrup Søbad sig ud i Øresund. Badet er en cirkelformet trækonstruktion, der som en skulptur tegner sig...
helgoland25brian_berg_1920x925

Fællessauna Det Kolde Gys

Fællessaunaen Det Kolde Gys er bygget på Badeanstalten Helgolands 600 træpæle – en ny fællessauna med panoramaudsigt til Øresund og...