Hasle Havnebad

Adresse
Hasle Marina 19
3790 Hasle
Danmark

Bygherre
Bornholms Regionskommune


Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle

Opført
2013

Foto
Signe Find Larsen & White arkitekter A/S

Hasle_Havnebad9_1920x925

Den nye indretning af Hasle Havn til badning og ophold, består af et “tæppe” blidt foldet over det hårde havnemiljø.

Hasle Havn er Bornholms tredje største med en historie bag sig som vigtig industri-, fiskeri- og færgehavn. Ændrede transportmønstre og nedgang i fiskeriet har efterladt Hasle Havn øde og uudnyttet.

En transformation af havnen til et sted med boliger og rekreation er under planlægning. Startskuddet for denne udvikling er opførelsen af Hasle Havnebad – byens nye vartegn og en magnet for det nye havneliv.

Hasle Havn er særlig ved sin markante kystsikring, der på den ene side skærmer mod det baltiske havs bølgeslag og på den anden side forhindrer direkte udsyn til horisonten fra havnearealet.
Derudover vanskeliggør kystsikringen adgangen til vandet. Det er disse tilstedeværende modsætninger, der er blevet til projektets drivende kraft.

Havnebadet er en flydende platform placeret inde i systemet af bølgebrydende moler. Fra platformens horisontale plan rejser sig trappeformationer af hvilke den største når en højde på 6 meter. Herfra kan så vel havudsigten som stedets legendariske solnedgang nydes.

Badning foregår både i de trygge bassiner med fast bund og i det dybe vand rundt omkring den flydende platform.

Havnebadet er forbundet til land med en 25 meter lang rampe. Rampens hældning skifter med vandstanden men varierer ikke mere end at badeanlægget er handicaptilgængeligt ved normale vandstandsvariationer.

Ved rampens landfæste findes en mindre saunabygning med toilet og overdækket omklædning. Bygningen er lige som trappeformationerne udført i FSC certificeret Azobe.

Endnu ikke udført er en serie mindre trædæk, draperede over molernes skarpkantede brudsten. Disse er tænkt, som små steder med endnu flere muligheder for udfoldelse og ophold ved havnebadet.

Hele det rekreative anlæg er fuldt offentligt og fremstår med en åbenhed, der indbyder til ophold og aktivitet for såvel byens beboere som turister.

Lignende projekter

Havnebadet_Islands_Brygge8_1920x925

Havnebadet Islands Brygge

Store dele af Københavns Havn har i de seneste år undergået en forvandling fra at være et stort industri- og...
Hammerhavn6_1920x925

Hammerhavn Multihus

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig...
Karlshamn1_bad_1920x925px

Karlshamn Havnebad

Karlshamn har en lang badetradition, men kyststrækningen fra Ystad til Borgholm har i mange år savnet et havnebad. Nu har...