2Y HOUSE

Adresse
Colico
Chile


Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle, Overfladebehandlet træ

Opført
2016

Foto
Felipe Diaz Contardo

Casa 2Y-48

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens ønsker har han forsøgt at inddæmme så meget som muligt af det skovklædte landskab i huset og også sikre, at der i løbet af dagen kommer så meget naturligt lys ind som overhovedet muligt. Til det formål har arkitekten skabt en bygning udfomet som to y-formede gafler, der som fingre stryger igennem skovens tætte krat. Huset er orienteret i alle retninger, hvilket giver udsigt 360 grader rundt og tillader lyset at komme ind på alle tider af dagen. Husets store omkreds og dets forgreninger forstærker således oplevelsen af at være, ikke foran det ydre, men inden i det – at være omgivet af solen og træerne i et forhold, der ophæver ydre og indre.

Huset form er forbundet til jorden på en sådan måde, at nogle gange understreges tyngden hvormed bygningen hviler på jorden, mens andre gange står den kunstneriske arkitektoniske krop i kontrast til jorden. Formen på huset har også betydet, at meget lidt skov skulle ryddes for at opføre det.

Træ er det gennemgående materiale og er ikke kun valgt, fordi det er en udbredt lokal ressource, men også fordi træ i modsætning til andre materialer er en fornyelig ressource, der symboliserer en form for uendelighed, man også ser i den omgivende skov.

Som kontrast til den grønne skov står det rødbejdsede træ, der er behandlet for at forlænge facadens levetid og samtidig fremhæver huset som synligt objekt i landskabet.

Se flere billeder fra det særlige hus

Lignende projekter

Villa Fairfax_01_arkitrae.dk

Villa Fairfax

Villa Fairfax ligger på en stor skrående naturgrund i Tommerup på Vestfyn og består af en tung muret stueetage, der...
CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...
VillaSG21_1920x925

Villa SG21

Ejerne af Villa SG21 ønskede et minimalistisk og rent design, der ville skille sig ud fra de andre mere konventionelle...