Villa SG21

Adresse
Villa SG21
1016 Rotterdam
Holland

Bygherre
FilliéVerhoeven


Byggeprincip
CLT, Andet

Facadebeklædning
Modificeret træ

Opført
2017

Foto
Francois Verhoeven

VillaSG21_1920x925

Ejerne af Villa SG21 ønskede et minimalistisk og rent design, der ville skille sig ud fra de andre mere konventionelle bygninger i området. Udfordringen var at kunne imødekomme lokalplanen med krav om skrånende tag. Dertil måtte man på byggegrunden kun opføre bygninger på maksimalt 1000 kubikmeter, hvilket er i tråd med de almindelige bygningsregler i Holland.

Udvendigt har huset sorte træfacader, som skal understrege det minimalistiske udtryk. Indvendigt er indretningen rummelig, hvilket forstærkes af de bærende vægge, der bliver brugt til at holde den massive CLT-tagkonstruktion.

I stedet for et symmetrisk gavlprofil har bygningen en forskudt taglinje, der muliggør dobbelt loftshøjde på den ene side af huset- Linjen skråner gradvist ned til højden af en enkelt etage på den anden side. For at holde husets volumen inden for det lokale bygningsreglement er vinduer og døre trukket ind i nicher.

Skydedøre går igen i huset og optimerer pladsen. Ud til haven er der et meget stort skydedørssæt, der i fuld højde spænder over cirka ti meter og består af to glaspaneler, der hver vejer over 500 kg på trods af, at de kun er 20 millimeter tykke.

Huset er placeret langs en historisk vej, der går gennem et område med beskyttet natur, hovedsagelig græsmarker og landbrugsjord. Selve grunden består af adskillige kombinerede partier adskilt af lavvandede grøfter, som det er almindeligt i Holland. Huset er placeret i den ene ende af Grunden er på ca. 100 x 50 meter og huset er placeret i den ene ende med udsigt ud over store græsarealer med træer og buske.

Lignende projekter

CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...
DeerFarm_1920x925px

Deer Farm

Deer Farm ligger i et typisk hollandsk landbrugsområde. Gården stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. I stedet for at...
HausWandlitz-5304_1920x925

Haus Wandlitz

Ejerne af dette hus skulle udskifte en større lejlighed i Berlin med et hus på landet. Som en løsning på...