Deer Farm

Adresse
Baarle-Nassau
5110 Baarle-Nassau
Holland

Bygherre
VIVA ARCHITECTURE


Byggeprincip
CLT

Facadebeklædning
Andet materiale

Opført
2016

Foto
Koen Broos

DeerFarm_1920x925px

Deer Farm ligger i et typisk hollandsk landbrugsområde. Gården stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. I stedet for at lave en dyr renovering besluttede ejerne sig for at rive den gamle gård ned og erstatte den med en moderne fortolkning af en bondegård. Med et begrænset budget kunne man opføre et hjem med en mere moderne komfort. Den nye bolig med stort lysindfald står i skarp kontrast til den gamle mørke bondegård.

Den nye og mindre gård er designet og konstrueret som en træbygning i massivtræ (CLT). Ønsket var at der skulle være god kontakt med og overvågning af de røde hjorte, der lever i området. Et frit udsyn og så mange vinkler som muligt var derfor vigtigt for ejerne.

Huset er opbygget af en række rum og funktioner, der er forbundet til en sidestillet længdeakse på begge etager. De lange akser gør huset mere rummeligt samtidig med, at det gør det muligt at se hjortene til enhver tid.

Lig den klassisk bondegård er taget dækket med lerplader. I dette tilfælde fortsætter de som facade-materiale og perforeres af firkantede vinduer i tre forskellige størrelser. De korte ender af huset fremstår som snit i konstruktionen og er udført med glas og aluminiumspaneler. Denne udformning understreger det prototypiske design af huset.

Valget faldt på CLT som konstruktionsprincip blandt andet på grund af den kortere byggeperiode. Huset tog 147 dage at opføre. Dermed sikrede man, at hjortene hurtigst muligt fik ro igen.

Projektet havde et begrænset budget på 325.000 euro til et fuldt færdigt hus på 250m2 med køkken, badeværelse og specialfremstillede møbler inkluderet.

Husets massive trækonstruktion er efterladt med synlig overflade på indersiden, og installationer er trukket indvendigt i træelementerne, hvilket overflødiggør en traditionel vægbeklædning.

Enkelhed definerer også de specialfremstillede møbler (kontorbord, bænk, senge, pejs, køkken), der er lavet af samme materiale som trækonstruktionen og skaber et fuldt træinteriør, som suppleres af sorte og hvide detaljer.

Lignende projekter

Dirkhaugen1_1920x925px

Dikehaugen 12

Omgivet af træer ligger dette lille enfamiliehus i udkanten af ​​Trondheim. Det er opført af arkitekten til hans familie. Ejendommen...
Villa-Raahoej_Julian-Weyer10_1920x925

Råhøj Allé

Huset ligger i et udbygget og fortættet gammelt villakvarter på en lille og meget skrånende grund i Højbjerg ved Århus....
CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...