Dikehaugen 12

Adresse
Trondheim
7040 Trondheim
Norge

Bygherre
August Schmidt


Byggeprincip
Anden træstruktur

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle, Ubehandlet træ

Opført
2015

Foto
August Schmidt & Pasi Alto

Dirkhaugen1_1920x925px

Omgivet af træer ligger dette lille enfamiliehus i udkanten af ​​Trondheim. Det er opført af arkitekten til hans familie.

Ejendommen består af tre dele: Bolig, sauna og anneks – alle bygget i træ, med sadeltag og beklædt med fyrretræsspån. Designet, dets layout og bygningssammensætningen har til formål at skille sig ud, men er samtidig nøje tilpasset de naturlige grønne omgivelser.

Der er skabt et kompakt og energieffektivt hus, som imødekommer lokalplanens strenge krav. Den tillader maksimalt 100 kvadratmeter indendørs gulvplads, og bygningsdelenes hovedform skal være en lav konstruktion med et sadeltag, i ikke-skinnende materialer og jordfarver. .

Kun 100m2
Huset har begrænset opvarmet gulvplads og noget mere uopvarmet plads til flere anvendelser, hvilket giver fleksibilitet og mulighed for aktiviteter på snefulde vintre og våde somre. Huset har endvidere en fleksibel grundplan, der giver muligheder for forskellige beboelsesrum.

Både energieffektiv og bæredygtig
Huset er bygget gennemgående i træ og i biogene, genanvendelige materialer. Træmaterialerne til huset blev leveret fra et lokalt savværk. Materialerne er naturlige, konstruktionen luftig og designet robust.

Bygningen kræver kun lidt vedligeholdelse, idet de ydre overflader er umalede og får lov at ældes med vejret. Overfladerne indendørs er også i ubehandlet træ, der ikke kræver overfladebehandling.  Når bygningens levetid slutter, vil den producere et minimum af ikke-genanvendeligt affald. Endelig så binder bygningen CO2 i sin konstruktion.

Lignende projekter

CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...
Casa 2Y-48

2Y HOUSE

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens...
Villa Fairfax_01_arkitrae.dk

Villa Fairfax

Villa Fairfax ligger på en stor skrående naturgrund i Tommerup på Vestfyn og består af en tung muret stueetage, der...