Haus Wandlitz

Adresse
Wandlitz
16348 Wandlitz
Tyskland

Bygherre
Holz & Raum Berlin Gmbh


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle, Overfladebehandlet træ, Ubehandlet træ

Opført
2014

Foto
2D+ Architekten Berlin

HausWandlitz-5304_1920x925

Ejerne af dette hus skulle udskifte en større lejlighed i Berlin med et hus på landet. Som en løsning på opbevaringsbehovet, har arkitekten skabt huset som et stort ”husmøbel”, hvor møbler er tænkt ind i husets overordnede design bl.a. med indbyggede skabe i væggene. Udfordringen for arkitekten har været at skulle opfylde et ambitiøst pladskrav på et lille areal, da man ikke ønskede rum, som føltes små og trange.

Træ går igen både ind- og udvendigt. Konstruktionen er træ, der er isoleret med træ og beklædt med træ. Huset er bygget op med et træskelet beklædt med lærk. Der er isoleret med træfiberisolering, og husets indbyggede møbler er beklædt med kalket egetræsfiner. Man har således brugt træ til at skabe en afslappet fornemmelse i rummene. Alt træværk er stort set ubehandlet og har kun fået olie og er blevet hvidvasket. Huset er på den måde fuldstændigt nedbrydeligt, hvilket er en prisværdig kvalitet set fra et bæredygtighedsperspektiv.

Lignende projekter

Villa Fairfax_01_arkitrae.dk

Villa Fairfax

Villa Fairfax ligger på en stor skrående naturgrund i Tommerup på Vestfyn og består af en tung muret stueetage, der...
Bagh-Jannat02_1920x925px

Bagh Janat

Bagh Jannat Alley i Abbasabaddistriktet i Iran er et af de ældste og mest velhavende kvarterer i Isfahan. I dag...
CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...