Bagh Janat

Adresse
Bagh-Janat Alley
11 Abbasabad, Isfahan
Iran

Bygherre
Mohammad Farzadi, Salsal Sang Sepahan


Byggeprincip
Andet

Facadebeklædning
Andet træ, Andet materiale

Opført
2015

Foto
Farshid Nasrabadi

Bagh-Jannat02_1920x925px

Bagh Jannat Alley i Abbasabaddistriktet i Iran er et af de ældste og mest velhavende kvarterer i Isfahan. I dag er det svært at opspore de gamle haver og paladser, der engang lå her. I løbet af de sidste 50 års modernisering er de forsvundet eller omdannet til moderne lejligheder. I kvarteret er det svært at finde plads til nye boliger og dette hus på Bagh Jannat er et af de få nybyggerier.

Udfordringen for ejerne var at skabe privatliv på en placering, hvor der er indkik fra mange vinkler. Det har man løst ved at skabe en bolig med en slags halvgennemsigtig facade med trælameller.

Boligen består af tre etager, hvoraf det ene niveau er placeret under jorden for at overholde højdegrænsen på 7 meter. Bygningen er designet efter områdets regler og begrænsninger, og ud fra ønsket om at sikre dagslys og privatliv.

Der er skabt kontakt til den lille gade ved at trække facaden tilbage langs den vestvendte facade på 1. sal med plads en lille terrasse, der også forsyner opholdsrummet med lys. Vinduerne med lameller fungerer både som udsigt til omgivelserne og solafskærmning og giver mulighed for at regulere lys og varmen udefra.

Bygningen får dagslys fra nord- og vestvendte åbninger, fra tilbagetrækningen på øverste etage og fra ovenlyset over trappen, der forbinder de tre etager.

Lignende projekter

Casa 2Y-48

2Y HOUSE

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens...
Dirkhaugen1_1920x925px

Dikehaugen 12

Omgivet af træer ligger dette lille enfamiliehus i udkanten af ​​Trondheim. Det er opført af arkitekten til hans familie. Ejendommen...
KiNoKatamari_1920x925

Ki no Katamari no le

Husets navn ”Ki no Katamari no le” betyder ”hus lavet af tykt tømmer”, hvilket er vældig godt beskriver projektet. Det...