Ki no Katamari no le

Adresse
Fujinomiya
15401 Shizuoka
Japan

Bygherre
Heisei Corporation


Byggeprincip
Træelementer, Anden træstruktur

Facadebeklædning
Ubehandlet træ, Overfladebehandlet træ

Opført
2015

Foto
Heisei Corporation

KiNoKatamari_1920x925

Husets navn ”Ki no Katamari no le” betyder ”hus lavet af tykt tømmer”, hvilket er vældig godt beskriver projektet. Det er et samarbejde mellem Yoshiaki Amino, universitetsprofessor og arkitekt med speciale i tømrerarbejde, og Heisei Corporation, et byggefirma med erfaring i udførelse af akitektonisk design i træ.

Huset er primært bygget af lokalt japansk cedertræ. På taget er monteret solpaneler, som sørger for varmt vand. Derudover er køkkenet udstyret med en schweizisk brændeovn, som også giver varme til en varmtvandstank på 1 ton. På den måde kan huset opvarmes om vinteren.

Væggene, taget og gulvet på overetagen er alle lavet af en 12 cm tyk kælve, som ellers normalt bruges til bærende elementer. Det er med til at gøre huset stærkere strukturelt og mere modstandsdygtigt overfor brand. De tykke vægge, loftet og gulvet sikrer en behagelig temperatur året rundt.

Træet er stort set ubehandlet, idet det kun er behandlet med et anti-termitmiddel. Det forenkler eventuel genbrug og bortskaffelse, hvilket er et plus set ud fra et bæredygtighedsperspektiv.

Projektet vandt Good Design Award 2015 – se mere her.

Lignende projekter

House-with-Chandelier1920x925px

House with a chandelier

Projektet er designet til festivalen "ARCHSTOYANIE-2017". Temaet for festivalen var spørgsmålet "Hvordan kan man bo?". ’A House with a chandelier”...
Dogmehus_Højbjerg3_1920x925

Dogmehus i Højbjerg

Huset er opført efter Charter 99 principperne, arkitekternes svar på filmbranchens dogmeregler. (Læs mere om Charter 99 på www.kum.dk/sw1376.asp). Det...
Casa 2Y-48

2Y HOUSE

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens...