Brockloch Bothy

Adresse
Brockloch Farm, Castle Douglas
111 Dumfries & Galloway
Skotland

Bygherre
Brockloch Farm


Byggeprincip
Træelementer, Andet

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle

Opført
2012

Foto
Euan Adamson & Alisdair Macintosh

Brockloch-Bothy3_1920x925px

Brockloch Bothy er en hytte beliggende på fårefarmen Brockloch Farm i Dumfries Galloway, Skotland. Den fungerer som et feriested for rejsende, der gerne vil have en autentisk oplevelse væk fra hverdagens vante faciliteter.

Hytten blev leveret præfabrikeret i to stykker og blev samlet på stedet. Den kan nemt flyttes til en ny placering, hvis det bliver nødvendigt. Den er placeret på toppen af en mark med en smuk udsigt over det omkringliggende landliv.

Bygningen er lavet med et pyramideformet tag. Solceller er indbygget i tagets design. Solcellerne muliggør 12v elektricitet, som sammen med store mængder isolering ( bl.a. fåreuld), er med til at gøre hytten beboelig året rundt.

Indvendigt er væggene beklædt med krydslaminerede fyrtræspaneler, som kommer består af plader på 5×2,05 meter. En enkelt plade er dermed stor nok til at dække en hel væg i hytten. Der er lagt egetræsgulv i størstedelen af huset.

Udvendigt er hytten beklædt med paneler af lokale, skotske lærkebrædder. Brædderne er sat fast på bygningen i et skiftevis vandret og lodret mønster, hvilket visuelt giver en naturlig struktur.

Hyttens store vinduer er nøje placeret sydvendt, og  skydedøre maksimerer dagslyset og der opnås vinding af solens effekt. Ovenlysvinduerne giver lys til det pyramideformede loft om dagen – og mulighed for stjernekiggeri om natten.

Læs mere om konstruktion og materialer 

Lignende projekter

Vindhuset_1920x925

Vindhuset

Huset har fået navnet ”Vindhuset” på grund af sin aerodynamiske skibsform. Huset er opført som en ren trækonstruktion. Huset har...
Dyrstien_facade1920x925

Dyrestien, Tornby Strand

Sommerhuset i klitterne ved Tornby Strand er et passivhus med facader og tag i cedertræ. Det er hædret med Hjørring...
Et_sommersted_Bjørnsknude1_1920x925

Et sommersted

Sommerhuset på Bjørnsknude ved Østjyllands kystlinie ligger yderst i et skovbevokset område med strand og hav mod både nord og...