Cabin Geilo

Adresse
Geilo
3580 Geilo
Norge

Bygherre
Lund Hagem Arkitekter


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion, Andet

Facadebeklædning
Andet materiale

Opført
2015

Foto
archmospheres.com / Marc Godwin and Lund Hage

797_Geilo_1920x925px

Beliggende 982 meter over havets overflade ligger denne hytte, som skal modstå strenge vinterforhold og tungt snefald. Området har panoramaudsigt over Geilo dalen. Om vinteren er hytten kun tilgængelig med ski eller snescooter.

Hytten er 150 m² og består af tre elementer; hovedhus, gæstehus og carport er forbundet under et u-formet tag, der skaber en afskærmet indre gårdhave. Denne sydvendte gårdhave gør det muligt for den lave vintersol at komme ind om dagen. Den ydre geometri er bestemt af udsyn og tilpasningen til landskabet. Hytten er placeret så lavt som muligt i landskabet, og om vinteren er den næsten dækket af sne.

Facaderne mod terrænet er lavet af beton. Resten af hytten er en trækonstruktion, der er malet sort som de traditionelle bygninger i området. Betonforskallingen er lavet i samme dimensioner som træbeklædningen. Betonen er tonet sort.

Materialerne inde er sorte betongulve og egetræ behandlet med jernsulfat. Den mørke tone tillader naturen udenfor at komme tættere på og giver et mørke, der fungerer som en fin kontrast til det hvide vinterlandskab. Et langt enkeltrammet ovenlys på toppen af ​​taget og en pejs hængende fra loftet er andre kilder til lys.

Lignende projekter

Brockloch-Bothy3_1920x925px

Brockloch Bothy

Brockloch Bothy er en hytte beliggende på fårefarmen Brockloch Farm i Dumfries Galloway, Skotland. Den fungerer som et feriested for...
R+©nnev+ªnget15_002

Ajstrup Strand

I et gammelt sommerhusområde ved Ajstrup Strand syd for Århus ligger dette lille sommerhus på en grund med gamle træer...
Dyrstien_facade1920x925

Dyrestien, Tornby Strand

Sommerhuset i klitterne ved Tornby Strand er et passivhus med facader og tag i cedertræ. Det er hædret med Hjørring...