Det Maritime Ungdomshus

Adresse
Amager Strandvej 13
2300 København S
Danmark

Bygherre
Københavns Kommune, Lokale- og Anlægsfonden, Kvarterløft Holmbladsgade

Arkitekt

Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle

Opført
2004

Foto
Esben Bruun

Det_maritime_ungdomshus12_1920x925

Det Maritime Ungdomshus på Amager er opført som led i Københavns Kommunes Kultur- og Idrætsplan for Holmbladsgadekvarteret. Ungdomshuset ligger i det nordøstlige hjørne af Sundby Havn og er omgivet af flere af områdets sejlklubber. Huset fungerer som samlingssted for vandrelaterede ungdomsaktiviteter.

Ungdomshuset er formet som et stort bølgende trædæk. Tag og facade flyder sammen ved, at dækket hæver og sænker sig over og omkring to bygninger med udsigt mod Øresund og Amager Strandpark. Nærmest kysten er der en opholdsbygning med klubfaciliteter og bag denne en værkstedsbygning. Trædækket danner et landskab, der bruges til aktiviteter med tilknytning til det maritime miljø såsom leg, grill, solbadning m.v.

Ideen til trædækket opstod som et forslag til løsning af et jordforureningsproblem. I stedet for at bruge mange penge på jordrensning, valgte arkitekterne at overdække den forurenede grund med et 2.100 m2 stort trædæk.

Dækket er konstrueret ved at banke pæle i jorden i forskellige dybder – nogle steder så dybt, at dækket når ned til vandet og andre steder rækker pælene højt nok op til, at der under dækket er opbevaringsplads til kanoer, kajakker og klubhus. En speciel konstruktion, hvortil der er valgt en meget tung, hård og vejrbestandig brasiliansk træsort, massaranduba.

Lignende projekter

Havnebadet_Islands_Brygge8_1920x925

Havnebadet Islands Brygge

Store dele af Københavns Havn har i de seneste år undergået en forvandling fra at være et stort industri- og...
Street_Dome498_1920x925

StreetDome

StreetDomes overordnede ambition er at sætte nye standarder for bymæssige arenaer til selvorganiseret idræt. StreetDome er en åben legeplads og...
Hammerhavn6_1920x925

Hammerhavn Multihus

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig...