Ebeltoft Havn

Adresse
Havnevej
8400 Ebeltoft
Danmark

Bygherre
Høpfner A/S


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion, Andet

Facadebeklædning
Overfladebehandlet træ

Opført
2007

Foto
Gert Præst, Jens P. Engedal

Ebeltoft_Havn2_1920x925

Rækkehusbebyggelsen Ebeltoft Havn ligger på Ebeltofts historiske havneområde ved strandpromenaden og med Glasmuseet og Fregatten Jylland som naboer.

Bebyggelsen er opført som tre 2 ½ etagers blokke, der er placeret vinkelret på strandpromenaden. Havet kan derfor stadig ses fra byen, og der er anlagt et nyt havnebassin mellem blokkene, så den visuelle kontakt mellem byen og vandet er fastholdt.
Bebyggelsen med denne fornemme placering i et område med store rekreative kvaliteter kommer således byen i møde frem for at signalere en lukket privat boligbebyggelse.

Hver blok er tydeligt delt i et-plans stuelejligheder og 1. sals lejligheder i to planer. Boligerne på 1. sal fremstår som sortmalede trækasser med store markante karnapper, hvorfra udsigten kan nydes. Stuelejlighederne med afskærmende havemure er blokkenes base, mens husene mod himlen afsluttes af et rytmiske taglandskab i røde tegl med tagterrasser imellem.

Med store sammenhængende glaspartier mod havet og masser af sol, samt en tagterrasse eller en gårdhave, der vender mod syd nyder alle boligerne godt af placeringen ud til det åbne hav.

Bebyggelsen er opført af letbetonelementer med bærende lejlighedsskel. I stuen er bagmuren af letbeton, mens den på 1. sal er opført som en træskeletkonstruktion. Taget er opbygget af træelementer.

Den nævnte trækasse på 1 sal er udvendigt beklædt med sortmalet super træ af gran, som er opsat vandret, mens de lukkede flader i båndet mellem beton og trækassen består af lodretstillede profileret egeplanker.

Vinduerne i trækassen er af sortmalet fyrretræ mens de øvrige vinduer er af egetræ. Indvendigt er der gips på vægge og lofter, mens gulvene er belagt med brædder af egetræ.

Lignende projekter

Øster_Hurup_Havn5_1920x925px

Øster Hurup Havn

Kysthusene og Kajhusene på oddehavnen i Øster Hurup er et led i en helhedsplan for omdannelsen af havnen til et...
Vindhuset_1920x925

Vindhuset

Huset har fået navnet ”Vindhuset” på grund af sin aerodynamiske skibsform. Huset er opført som en ren trækonstruktion. Huset har...
VM_Bjerget_007

VM Bjerget

I Ørestaden ret op ad metroens højbane ligger VM Bjerget, der også er nabo til VM Husene. Byggeriet er en...