VM Bjerget

Adresse
Ørestad Boulevard
2300 København S
Danmark

Bygherre
Axel Frederiksen, Dansk Olie Kompagni


Byggeprincip
Andet

Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle, Andet materiale

Opført
2008

Foto
JDS Architects, Høpfner A/S

VM_Bjerget_007

I Ørestaden ret op ad metroens højbane ligger VM Bjerget, der også er nabo til VM Husene. Byggeriet er en lidt usædvanlig sammensmeltning af boligbyggeri og parkeringshus. Bjerget rejser sig fra terrænniveau i sydøst til 34 meter i nordvest og boligerne ligger på terrasser ned ad bjergsiden, mens parkeringshuset ligger i bjergets indre.

Bebyggelsen rummer i alt 450 parkeringspladser og 80 lejligheder i forskellige størrelser fra 56 kvm til 145 kvm.

VM Bjerget er inspireret af forstaden og det klassiske villakvarter. Alle boligerne har således solbeskinnede taghaver, udsigt og privat parkering lige ved døren. Alle terrassehusene vender ud mod det gamle villaområde på Vestamager med udsigt til villaernes baghaver. På den modsatte side af bjerget er villakvarteret erstattet af den urbane storby med metroens højbane og de nye moderne ejendomme i Ørestad City.

VM Bjerget er opført i beton med forskellige udvendige beklædninger, der matcher bygningens mange lag og kompleksitet. Imidlertid fremstår bebyggelsen fra sydvest som en oase af terrassehuse i træ. Boliger, terrasser og taghaver ned ad bjergsiden er hovedsageligt beklædt med træ, mens den urbane side mod metroen og Ørestaden er beklædt med aluminiumsplader.

Til de udvendige træbeklædninger er der brugt den sydamerikanske træsorter ipé, der er velegnet til udendørs brug, fordi træet er tungt og hårdt og har et naturligt indhold af phenolforbindelser, der gør det modstandsdygtigt mod råd, svamp og insektangreb.

Taghaverne er beplantet med stedsegrønt og blomster i forskellige farver, der på afstand får VM Bjerget til at ligne et grønt tæppe med farvemønstre. Bebyggelsen ændrer udseende afhængigt af synsvinkel og årstid.

Mod nordøst er der på P-kælderens facade af hullede aluminiumplader gengivet et fotografi af Mount Everest, taget af den japanske fotograf Osamu Uchida. Udtrykket varierer alt efter, om der er lys i parkeringskælderen eller ej.

VM Bjerget er tegnet af tegnestuen PLOT. I dag er PLOT delt i tegnestuerne BIG og JDS Architects.

Lignende projekter

Casa 2Y-48

2Y HOUSE

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens...
Moholt1920x925px

Moholt Timber Towers

Halvtreds år efter indvielsen af ​​de første boliger i studiebyen Moholt lige uden for Trondheim har man valgt at forny...
Tietgenkollegiet1920x925

Tietgenkollegiet

Tietgenkollegiet ligger i Ørestad Nord mellem Københavns Universitet og IT-højskolen, hvor det er indrammet af to kanaler, som er kendetegnende...