Halgodt

Adresse
Skovshoved Havn 16
2920 Charlottenlund
Danmark

Bygherre
Frank Thorup 


Byggeprincip
Anden træstruktur

Facadebeklædning
Andet træ

Opført
2023

Foto
Mikael Koch

Halgodt01_1920x925

Halgodt er en bygningsmæssig ramme om events, fællesskab, gastronomi og almindelig havnehygge på den gamle og traditionsrige Skovshoved havn.  

Hallen er bebyggelsens tyngde- og ankerpunkt, der anvendes til forskellige events. Den er opført som erstatning for stedets tidligere værkstedsbygning, der samtidig har fungeret som inspiration.  

Omkring hallen er der sekundære bygninger, hovedsageligt madboder. Arkitekturen refererer med træmaterialet i konstruktion og beklædning til tradition og lokal historik i områdets bådehaller og havneskure.  

Mellem hallen og den længe af madboder, der adskiller udeophold fra parkering, giver portgennemgange og et pergolaoverdækket uderum åbenhed og rumlig variation. Stemningen minder om haverne på Frederiksberg, den tyske biergarten og gode havnemiljøer. Havudsigten kan opleves fra en hævet tagterrasse med trappeadgang.  

Materialevalget er træ, der er ubehandlet indvendigt og rødmalet på facaderne. Det er velproportionerede trækonstruktioner; i hovedhuset med dobbelte søjlerækker, der skaber en opdeling af rummet med smalle rum som overgange.  

Kandidat til Danish Wood Award 2023

Læs mere om Halgodt

Lignende projekter

Hammerhavn6_1920x925

Hammerhavn Multihus

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig...
Kornets_Hus_RRA_Eksteriør_1

Kornets Hus

I Kornets Hus syd for Hjørring kan man dyrke, høre om, bage med og smage på historiens vigtigste fødevare -...
Sara Kulturhus
fotograf: Sven Burmann

Sara Cultural Centre

Kulturcenteret Sara Cultural Centreer er opkaldt efter forfatteren Sara Lidman, som stod for kreativitet, mod og viljen til at tænke...