Rode House

Adresse
Chonchi
5770000 Chiloe Archipelago, X Region
Chile

Bygherre
Mauricio Pezo, Sofia von Ellrichshausen


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Andet træ

Opført
2015

Foto
Pezo von Ellrichshausen

Rode House

Placeret øverst på en grøn bakketop med udsigt over Chiloe øens indre hav ligger denne bolig, der på én gang er både et halvt og et dobbelt hus. Halvt, fordi der er den afskårne cirkel. Dobbelt, fordi et kvadrat skærer sig ind i halvcirklen og danner nogle rumlige former i overgangen mellem ude og inde.

Der opstår et indre facadeforløb, der i husets udvendige centrum har et stort indre rum med en delvist asfalteret gårdhave beskyttet mod regnen i de to overdækkede hjørner og mod stærk vind fra tre retninger. Facaden er en dobbelt struktur med en sekvens af glaspartier og små rektangulære nicher, der indeholder alle boligfunktioner.

Den buede konstruktion har to helt forskellige udtryk: fra den ene side fremstår den som en tillukket fæstning, fra den anden fremstår den som et stort skråt tag næsten uden støttevægge.

Hele konstruktionen er lavet af lokalt træ. Den består yderst af 45 stive rammer placeret i et cirkelslag inderst af den dobbelte facadestruktur. Vægge og lofter er beklædt med brædder, og taget er dækket af et tyndt lag træklinker.

Lignende projekter

Vindhuset_1920x925

Vindhuset

Huset har fået navnet ”Vindhuset” på grund af sin aerodynamiske skibsform. Huset er opført som en ren trækonstruktion. Huset har...
The-Barn13_1920x925px

The Barn

I den franske naturpark Boucles de la Seine har man forvandlet en lade i ruin til bolig. Placeret tæt på...
Dyrstien_facade1920x925

Dyrestien, Tornby Strand

Sommerhuset i klitterne ved Tornby Strand er et passivhus med facader og tag i cedertræ. Det er hædret med Hjørring...