The Barn

Adresse
Notre-Dame-de-Bliquetuit
76940 Seine-Maritime
Frankrig

Bygherre
Antonin Ziegler Architecte


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Andet træ

Opført
2016

Foto
David Boureau, Antonin Ziegler

The-Barn13_1920x925px

I den franske naturpark Boucles de la Seine har man forvandlet en lade i ruin til bolig. Placeret tæt på ​​floden plejede laden at være lager for foder til transportheste. Kun bygningens træskeletkonstruktion var fortsat intakt.

Det nye hus blev bygget med intentionen om at være lige så rustikt som laden – uden forfining eller detaljer. For at bevare en monolitisk landbrugsarkitektur er huset designet med få åbninger.

Taget er dækket af zink, som patinerer hurtigt og forstærker indtrykket af en bygning, der altid har været der. Hele byggeprocessen forbliver åbenlys: fra stenfundamentet til trækonstruktionen, der er helt synlig indvendig. Valget af indvendige materialer med fx de eksponerede betonplader udtrykker det samme ønske om rustikhed som ydersiden.

Huset lader lys komme ind fra alle sider. Soveværelserne er placeret i underetagen i samme niveau som høet oprindeligt blev opbevaret, så stueetagen over er kan være et åbent rum næsten uden skillevægge. Den store stue med køkkenalrum spænder således over hele husets bredde og længde, og beboerne får en oplevelse af at være omgivet af naturen på alle sider.

Lignende projekter

TROLLHUS_1920x925px

Trollhus

Husets navn er inspireret af nordisk mytologi. Trollhus ligger i skiresortet Sugar Bowl i Sierra Nevada i det nordlige Californien....
Casa 2Y-48

2Y HOUSE

Ved kysten i en tæt skov i Chile har arkitekten Sebastian Irarrazaval skabt et helt særligt hus. Ud fra kundens...
Bagh-Jannat02_1920x925px

Bagh Janat

Bagh Jannat Alley i Abbasabaddistriktet i Iran er et af de ældste og mest velhavende kvarterer i Isfahan. I dag...