Stauning Whiskey

Adresse
Stauningvej 38
6900 Skjern
Danmark

Bygherre
Stauning Whiskey A/S


Byggeprincip
Andet

Facadebeklædning
Modificeret træ

Opført
2019

Foto
Jacob Due

Fotograf-Jacob-Due 1

Med sine rene linjer, skarpe vinkler, brændte træpaneler, glas og sort metal er Staunings moderne destilleri et eksempel på dansk design og nordisk arkitektur.

Tilgangen til byggeriet, er i tråd med tilgangen til produktionen af whiskyen, en helhedstænkning og stræben efter bæredygtige, energioptimerende og lokale løsninger. Ejerne ville, at byggeriet skulle matche whiskyens høje kvalitet og understøtte produktets historie og fortælling.

Udformningen af bygningerne er en dynamisk bygningskrop, hvor de forskellige bygningsdele tilpasser sig den funktion, som de hver især indeholder. Imellem tagfladerne og tagrygningerne i stål, opstår en varieret rytme af gavle, der både i motiv og materialitet trækker referencer tilbage til de velkendte længehuse og landbrugsbygninger. I whiskyen raffineres og forfines ingredienser såsom korn, tørv, vand og malt og samme fremgangsmåde gælder for detaljeringen i de færdige bygninger.

Formidlingen
Byggeriet er udformet med afsæt i fortællingen om tilblivelsen af whisky. Fx er facaderne ved alle indgange beklædt med brændt egetræ, som er det samme materiale som lagringstøndernes inderside. Når besøgende passerer forbi, får de duften af whisky serveret gennem arkitekturen.

Indefra såvel som udefra, bidrager bygningens materialer til fortællingen, hvor detaljer i træ spiller sammen med beton og stål.

Fra landskabet bidrager de omkringliggende marker til produktionen, gennem levering af korn.

Lignende projekter

Fotograf: Adam Moerk

Framehouse

Framehouse er en fleksibel kontorbygning i træ og den eneste af sin slags i Københavnsområdet med en åben træstruktur. Kontorbygningen...
VandflyverhangarH53_2_1920x925

Vandflyverhangar H53

Vandflyverhangar H53 er beliggende på Holmen i København. Hangaren, der blev opført i 1921 af arkitekten Christian Olrik er en...
Forskningscenter for Skov og Landskab_1_arkitrae.dk

Forskningscenter
for Skov og Landskab

Forskningscentret for Skov & landskab er beliggende i Hørsholm med Landbohøjskolens Arboret og Hørsholm Slotshave som nærmeste naboer. Det ligger...