Stibro Amager Strandpark

Adresse
Amager Strandvej
2300 København S
Danmark

Bygherre
Amager Strandpark I/S, Københavns kommune, Frederiksberg kommune, Københavns Amt


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Træ - sydlige halvkugle

Opført
2005

Foto
Erik Bahl

Stibro Amager Strandpark_1_arkitrae.dk

Amager Strand er Københavns største strand. Den består af stranden langs Amager Strandvej, en lagune, en kunstig ø og parkerne 10-øren og 5-øren.

Den kunstige ø og lagunen blev skabt i 2005, ved at man fremskød kystlinjen i hele parkens 2 kilometers længde. Øen er 2 kilometer lang, og lagunen er 400 meter på det bredeste sted. Den nordlige del af øen er formet som et landskab med klitter, mens den sydlige del er anlagt som en park. På stisystemet kan man køre på rulleskøjter eller cykle langs vandet, og der er alle faciliteter, der kræves for en god strandtur.

Den nye ø er forbundet til Amager Strandvej med gang- og cykelbroer over lagunen. I syd er det muligt at køre over til øen i bil. Den midterste bro er en træbro til fodgængere og cyklister opført i azobé med en stålforstærkning på midten. Broen er 150 meter lang og 4 meter bred. Rækværket er galvaniserede stålplader med en håndliste i azobé.

Lignende projekter

Motorvejsbro_Ikast1_1920x925

Motorvejsbro Ikast

Motorvejsbroen ved Ikast er Danmarks første motorvejsbro i træ. Broen fører Remmevej ved Ikast over motorvejen mellem Herning og Århus....
Kastrup_Søbad2_1920x925

Kastrup Søbad

Fra strandparken strækker Kastrup Søbad sig ud i Øresund. Badet er en cirkelformet trækonstruktion, der som en skulptur tegner sig...
Hasle_Havnebad9_1920x925

Hasle Havnebad

Den nye indretning af Hasle Havn til badning og ophold, består af et "tæppe" blidt foldet over det hårde havnemiljø....