Varbjerghuset

Adresse
Varbjergvej 38
5464 Brenderup
Danmark

Bygherre
Fam. Fredskild


Byggeprincip
Træelementer

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle, Andet materiale

Opført
2004

Foto
Mette Fredskild

01Varbjerg1920x925

Varbjerghuset er et tre-familiers bofællesskab. Det ligger på en skrænt ca. 300 meter fra Varbjerg strand, som det sidste helårshus inden et stort sommerhusområde. Det oprindelige hus blev opført i 1995 og består i princippet af fem sammenbyggede sortmalede træhuse opført som længehuse med sadeltag. I 2004 blev huset udvidet med to kvadratiske tilbygninger, der indeholder ekstra værelser og arbejdspladser.

Tilbygningerne er som hovedhuset bygget ind i skrænten og opført som lette træskeletkonstruktioner – ellers adskiller de sig meget. De to tilbygninger har fladt tag og er beklædt med eternit og yderst med lister af ubehandlet lærketræ. Listerne giver tilbygningerne en let og luftig karakter, hvorved de fremstår klart som tilbygninger i forhold til det mere traditionelle bygningsudtryk, som det eksisterende byggeri fra 1995 udstråler.

De kvadratiske tilbygninger og det oprindelige hus er forbundet via to mellembygninger i glas. Mellembygningerne er opført som stålkonstruktioner for at minimere bygningshøjden mest muligt, så det var muligt at sammenbygge med det eksisterende hus uden at berøre tagkant på dette hus.

Lignende projekter

CasaRy_1920x925px

CASA RY

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med...
VillaSydhavnen1920x925px

Træhus i Sydhavnen

Peter Kjærs eget hus, som danner rammen for hans familie på fem, er 127 m2 og bygget på en lille...
Steffan_Iwersens_hus_1920x925

Villa T77

Arkitekterne Steffan Iwersen og Kristin Brynja Gunnarsdóttir byggede i 2014 deres eget hus i krydslamineret træ. CLT var svaret på...