Skolebyggeri i tre etager står nu færdigt

Adresse
Døesvej 70
7500 Holstebro
Danmark

Bygherre
Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland


Opført
2021

Foto
Jens Jensen Murer & Entreprenør totalentreprenør

SOSU_1
25.08.2021

Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland indviede 23. august en ny skolebygning i Holstebro. Med bygningen er der tænkt nyt og anderledes, idet ønsket har været at tiltrække endnu flere elever og kursister fra de tre nordlige kommuner; Holstebro, Lemvig og Struer.

Årstiderne har været bygherrerådgiver, mens /Gjørtz/Andersen/Arkitekter og Oluf Jørgensen har udgjort rådgiverteamet. Skolen er tegnet ud fra ud fra et fælles værdigrundlag, som er formuleret i samarbejde med elever og undervisere fra den gamle skole. Saglighed, tilgængelighed, aktivitet, åbenhed og kreativitet er værdier, man har arbejdet ud fra. Af samme grund er der valgt træ som byggemateriale, og trædelen udgør det meste af byggeriet. Træet bidrager til et sundt indeklima og tilfører skolen fine æstetiske kvaliteter.

Resultatet er en hyggelig atmosfære, hvor elever har mulighed for at være sammen på kryds og tværs. I bygningen er der masser af vinduer, som lukker lyset ind, og glasdøre giver indsyn, så de forskellige fagligheder er synlige. De nye fællesarealer er meget populære, da de var savnet på den gamle skole. I bygningen er der desuden indbygget en øvelejlighed og en sengestue, hvor eleverne kan træne fx simulation og forflytning. Parallelt med trappen midt i bygningen er monteret en kraftig rutsjebane, som er elevernes påfund.

Skolen er på 3000 kvadratmeter, fordelt på tre etager med 15 undervisningslokaler. Den skal dagligt huse 250-300 studerende og 25 medarbejdere. Bygningen er opført med en bærende konstruktion af limtræsøjler og –bjælker. Kernen er stabiliseret af enkelte gennemgående vægge i beton. Hovedparten af de indvendige vægge er beklædt med krydsfiner.

Træbyggeri når nye højder hvert år
I Danmark findes stadig meget lidt etagebyggeri udført i træ.I udlandet skyder træetagehuse op og der konkurreres på at bygge højt. London har lejlighedskomplekset Stadthaus på 9 etager. Østrig er i færd med at bygge kontorbygningen HoHo på 24 etager. I Norge er opført Mjøstårnet på 18 etager, der efter sigende skulle være verdens højeste træbygning lige nu.

Lignende projekter

Raa14_1920x925px

Råå Förskola

På en strandeng mellem Råå Södra Skola og Øresund ligger børneinstitu­tionen Råå Förskola. Bygningen er designet med udgangspunkt i det...
Multihal Falkonergårdens Gymnasium

Multihal Falkonergårdens Gymnasium

Lidt sænket ned i terræn ligger Falkonergårdens multihal mellem de to eksisterende gymnastiksale. Den bevarer på fornemste vis fornemmelsen af...
Mediatektet
Torben Nielsen

Mediateket

I den nye biblioteksbygning på Arkitektskolen Aarhus har Praksis Arkitekter etableret en spektakulær, fleretagers trækonstruktion, der rummer skolens mediatek. Med...