Tietgenkollegiet
Tietgenkollegiet ligger i Ørestad Nord mellem Københavns Universitet og IT-højskolen, hvor det er indrammet af to kanaler, som er kendetegnende for Ørestadens plan. Kollegiet er en cirkulær bygning i syv etager med rum til både fællesskab og privatliv. Bygningen er inspireret af de kinesiske Tulou-bebyggelser, som er landsbyfællesskaber, hvor individuelle boliger og fællesanlæg er samlet i cirkelformede bygninger.
Kollegiet er organiseret i 30 grupper, hver med 12 individuelle boliger og fælles køkken- og opholdsrum fordelt over seks etager. Den let tilbagetrukne stueetage, der løfter boligetagerne, rummer fællesfunktioner som festlokale, vaskeri og cykelparkering.
Der er adgang til etagerne i kollegiet via fem opgange, som skærer sig gennem den cirkelrunde bygning som åbne passager. Kollegieboligerne ligger alle yderst i cirklen med udsyn til kollegiets omgivelser, mens boliggruppernes fællesrum, køkkener, tv-stuer og opholdsrum er orienteret ind mod det indre gårdrum.
For at udtrykke individualitet i fællesskabet er fællesrummene mod gården og de enkelte boliger formet med forskellige dybder i en vekslende rytme. Nogle er større end andre, nogle har altan mens andre ikke har. Det giver bygningen en meget karakteristisk kontur af fremspring og tilbagetrækninger, som sammen med glaspartier i facaden, udvendige skodder samt enkelte blændpartier med profiler af oliebehandlet amerikansk eg og en facadebeklædning af skinnende tombak (en kobberlegering) giver bygningen et unikt og levende formudtryk.
Bygningens bærende konstruktion består af beton og forspændte stålkabler. Indvendigt står de primære bygningsdele i rå beton, mens lette vægge gennemgående er beklædt med fyrretræsfinér, der er udsmykket med en enkel grafisk behandling udført af Aggebo og Henriksen. Kollegiets gulve er belagt med magnesit, og akustiklofter er udført med paneler af trækmetal.