Erlev skole

Adresse
Gammel Herregårdsvej 29
6100 Haderslev
Danmark

Bygherre
Haderslev Kommune


Ingeniør
Sloth Møller A/S og Ingeniørgruppen Syd ApS

Byggeprincip
Limtræ

Facadebeklædning
Ubehandlet træ

Opført
2021

Foto
Niels Nygaard

Erlev-Skole_1920x925

Erlev skole i Haderslev blev i 2021 kåret til Årets skolebyggeri. Den røde tråd i projektet har været bæredygtighed, indeklima og moderne indlæring inspireret af newzealandsk pædagogik. Det er en noget anden skole, end man før har kendt. Her er klasseværelser, men også læringstrapper i fællesarealer, indskoling med legehuse, indbyggede undervisningsmøbler og det såkaldte skoletorv, der er en stor aula i dobbelthøjde.

Der er skabt et læringsunivers med atypiske læringsrum og aktivitetszoner. Nøgleord er helhed og fællesskab samt tryghed og nærvær.

Skolen er indrettet med fokus på indlæring gennem aktiviteter, innovation, kommunikation og samarbejde – også kaldet ”21st century skills”. Bevægelse foregår ikke bare i klasserum og multisalene, men også i overgangene mellem rum, i fællesarealer samt læringsmiljøer. Brugerne har været inddraget indgående i designprocessen.

Skolen er Danmarks første skole af træ, og det giver skolen en unik stemning og identitet. Til det konstruktive princip er valgt et selvbærende og stabiliserende søjle-/bjælkesystem udført i limtræ. Placeringen af de indspændte søjler følger et præcist grid på 5,8 x 5,8 m, hvilket giver mange muligheder for indretning og eventuelle fremtidige udvidelser. Facaderne er beklædt med Accoya, og vinduespartierne er i ubehandlet Kebony, to holdbare typer af modificeret træ (henholdsvis acetyleret og furfuryleret træ), som ikke kræver yderligere behandling. Tagene er flade tage med tagpap.

Lignende projekter

Voss_1920x925px

Voss videregående skole

Skolen er tænkt og indrettet til at stimulere elevernes evne og lyst til at lære. Den henter inspiration i de...
Forskningscenter for Skov og Landskab_1_arkitrae.dk

Forskningscenter
for Skov og Landskab

Forskningscentret for Skov & landskab er beliggende i Hørsholm med Landbohøjskolens Arboret og Hørsholm Slotshave som nærmeste naboer. Det ligger...
Halle-Klaus_1920x925px

School and Hall Klaus

Skolekomplekset i Klaus er bygget som erstatning for en tidligere skole samme sted. Projektet er designet som et fleretagers passivhus...