Kornets Hus
I Kornets Hus syd for Hjørring kan man dyrke, høre om, bage med og smage på historiens vigtigste fødevare – kornet.
I Kornets Hus fortælles den fascinerende historie om kornets betydning for vores civilisation. Huset er et nationalt center for viden, oplevelser og inspiration om korn, kornets historie, mangfoldighed og anvendelse.
Det færdigindrettede hus rummer både et stort åbent bageri, hvor gæster inviteres indenfor til at deltage i alt fra pizzabagning for hele familien til kage-konkurrencer og nørdede surdejskurser samt en spændende interaktiv udstilling, som følger kornets indvirkning på vores kultur helt fra bondestenalderen 4000 år f.Kr. og frem til nutidens bage-entusiaster.
Huset er tegnet med tydelig reference til det klassiske danske gårdbyggeri og traditionelle bageovne. Og det peger med sit enkle materialevalg tydeligt i samme retning som det korn, der er livsnerven i husets aktiviteter. Limtræskonstruktionen består af et søjle-/bjælkesystem med bjælkespær, kipbjælke, kehlbjælke og facadesøjler i limtræ. Alle samlinger er skjulte med indslidsede beslag. Facaderne er beklædt med teglskaller på klink.
Kornets Hus er den norske tegnestue Reiulf Ramstad Arkitekters første byggeri i Danmark.