Living Places

Adresse
Otto Busses Vej 29A
2450 København NV
Danmark

Bygherre
Velux gruppen


Ingeniør
Artelia A/S

Byggeprincip
CLT, Træskeletkonstruktion, Træelementer

Facadebeklædning
Andet materiale, Andet træ

Opført
2023

Foto
Adam Mørk

LivingPlaces_1920x925

Projektet Living Places i Jernbanebyen har til formål at vise, at man for en dansk gennemsnitsfamilie kan opføre boliger med et CO2-aftryk på en tredjedel af det danske krav. Byggeriet præsenterer to fuldskalahuse og fem åbne pavilloner og demonstrerer, at vi ikke behøver at vente på fremtidens teknologi for at bygge mere bæredygtigt og med et indeklima i topklasse.

Husene er hver på 147 m2 i tre plan og opført på et fælles træterrassedæk. Det ene hus er baseret på industrialiserede CLT-elementer, det andet på industrialiserede træskeletelementer. Førstnævnte med en CO2-udledning på 4,8 og sidstnævnte med den laveste udledning på kun 3,8 kg CO2/m2/år.  

Konceptet Living Places er baseret på fem principper: boligerne skal være sunde, til at betale, enkle, kunne deles over tid og kunne eskaleres. Konceptet kan udvides til dobbelt- og rækkehuse med en endnu lavere CO2-udledning pr m2. 

Optimeringen af materialeforbrug har medført et anderledes formsprog inde som ude, som dog fortsat baserer sig på kendte materialer og teknikker. Der kunne dog godt have været tænkt mere i integreret konstruktiv træbeskyttelse.  

Træ er det dominerende materiale inde som ude, dog i træskeletelementhuset med skrå og lodrette flader udført med fibergipsplader med uspartlede knasfuger, malet med pulveriserede østersskaller.

Kandidat til Danish Wood Award 2023

Besøg hjemmesiden for Living Places

Lignende projekter

Lisbjerg_1920x925

Lisbjerg bakke

10 km vest for Aarhus ligger Lisbjerg Bakke, der er Danmarks første almene etageejendom bygget i industrielt forarbejdet træ. Projektet er...
Skraaningen-Lejre07_1920x925px

Skråningen

Eco-Villages er et koncept for bofællesskaber i Danmark, hvor både selve byggeriet og livet i det byggede har respekt for...
02_Kajstaden_1920x925

Kajstadens Tall Timber Building

Kajstadens Tall Timber Building i den nye svenske bydel Kajstaden i Västerås ved søen Mälaren er en milepæl for bæredygtigt byggeri...