Netto Bygholmbakker

Adresse
Rosenkrantzvej 3
8700 Horsens
Danmark

Bygherre
Salling Group A/S


Byggeprincip
Træelementer, Limtræ

Facadebeklædning
Andet træ, Nåletræ- nordlige halvkugle, Modificeret træ

Opført
2020

Foto
Julian Weyer

02_Netto Bygholmsbakker_1920x925px

Nettobutikken ved Bygholm Bakker er den første i et nyt butikskoncept, der sætter nye standarder for trivsel og bæredygtighed indenfor dagligvarebutikker. Der er fokus på bæredygtige løsninger, godt indeklima og arkitektonisk kvalitet til glæde for kunder og medarbejdere.

Butikken fremstår indbydende og synlig med et stort indrammet indgangsparti og træbeklædte facader. Glaspartiet trækker dagslys langt ind i bygningen, og får butikken til at fremstå lys og åben og skaber indkik til en tagkonstruktionen i træ. Indgangspartiet er skråt afskåret og skaber en naturlig åben plads foran indgangen. På forpladsen er der placeret et blomsterhus med friskvarer, så markedsplads og indgangsparti integreres i ét. Et godt indeklima for dagligvarebutikken sikres dels med det store dagslysindfald, styret ventilation, og en minimering af anvendte materialer med skadelige stoffer.

Bæredygtighed og cirkulært byggeri
For at minimere miljøpåvirkninger ved materialefremstilling er store dele af konstruktionerne i træ. Bygningens facader er opbygget af træelementer, og tagkonstruktionen er udført i dansk produceret limtræ. Indgangspartiet er beklædt med varmebehandlet nordisk fyrretræ. Bygningens elementer og mekaniske samlinger gør det muligt at adskille dele af bygningen i hele elementer til genanvendelse i andet byggeri. Landskabsløsningen omkring butikken styrker lokalområdets biodiversitet med hjemhørende buske og træer samt naturgræsser og vilde blomster. Et grønt sedum-tag bidrager med regnvandsforsinkning og temperaturregulering, ved at mindske opvarmning af taget i sommerhalvåret. Solceller på taget og et særligt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende med energi. Alle bæredygtige tiltag dokumenteres med henblik på DGNB Guld-certificering.

Lignende projekter

Vedbæk_Havn1920x925

Vedbæk Havn

Vedbæk havn er indrammet af to moler med sandstrand til begge sider. Bygningerne, der er skabt til havnens faciliteter, er...
Fotograf: Adam Moerk

Framehouse

Framehouse er en fleksibel kontorbygning i træ og den eneste af sin slags i Københavnsområdet med en åben træstruktur. Kontorbygningen...
Øster_Hurup_Havn5_1920x925px

Øster Hurup Havn

Kysthusene og Kajhusene på oddehavnen i Øster Hurup er et led i en helhedsplan for omdannelsen af havnen til et...