Vedbæk Havn

Adresse
Vedbæk Strandvej
2950 Vedbæk
Danmark

Bygherre
Søllerød Kommune


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Overfladebehandlet træ, Andet materiale

Opført
1990

Foto
Træinformation

Vedbæk_Havn1920x925

Vedbæk havn er indrammet af to moler med sandstrand til begge sider. Bygningerne, der er skabt til havnens faciliteter, er placeret mellem molerne i en jævn takt langs havnefronten. Det hele er bundet sammen af træbeklædte læmure, der samtidig markerer kajgaden. Inspireret af et selvgroet havnemiljø er bygningerne udformet i forskellige størrelser og udtryk.

Bygningerne rummer lokaler til mange af havnens aktiviteter: klubfaciliteter for dykkere, surfere og juniorsejlere, bådoplagring, seniorsejlklub, restaurant og mødelokaler for Vedbæk Sejlklub samt grejrum og kølerum for erhvervsfiskere.

Husene har trods forskellige form og indhold et fælles præg. Det er tætte skarptskårne huse, opført med træskeletkonstruktioner og udvendige beklædninger af sortmalede brædder og sortmalede cementspånplader. Tagene er belagt med sort tagpap. De tætte sorte flader brydes af lette glaskarnapper. Husene har et klart maritimt udtryk med tårnagtige overbygninger, balkoner og runde vinduer.

Lignende projekter

Ebeltoft_Havn2_1920x925

Ebeltoft Havn

Rækkehusbebyggelsen Ebeltoft Havn ligger på Ebeltofts historiske havneområde ved strandpromenaden og med Glasmuseet og Fregatten Jylland som naboer. Bebyggelsen er...
Hammerhavn6_1920x925

Hammerhavn Multihus

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig...
Hasle_Havnebad9_1920x925

Hasle Havnebad

Den nye indretning af Hasle Havn til badning og ophold, består af et "tæppe" blidt foldet over det hårde havnemiljø....