Bæredygtigt byggeri favner alle FNs verdensmål

Bygherre
Nrep A/S


Foto
Mikael Koch

UN17-Village_1920x925_MikaelKoch
30.04.2022

UN17 Village bliver som det første byggeri nogensinde skabt ud fra en metode, der adresserer og anvender samtlige af FN’s 17 verdensmål i en helhedsløsning. Byggeriet i Ørestaden skyder nu for alvor i vejret.

Lige nu opføres ialt 35.000 kvm fordelt på fem vidt forskellige bygninger, der komplementerer hinanden. Hver bygning er målrettet forskellige beboere fra unge nyuddannede over forskellige familietyper til seniorboliger. Landsbyen UN17 Village bliver udformet med fokus på mangfoldighed, fællesskab, tryghed og det nære miljø med mange faciliteter og steder, hvor områdets beboere kan mødes.

Arkitektur
UN17 Village tager udgangspunkt i den menneskelige skala, og derfor er visionen også at nedskalere den traditionelle byblok til mindre pulserende kvarterer med indre gårdrum og passager.

Facaderne på bygningerne er designet ud fra et koncept om diversitet, identitet og fællesskab. Hver især har de deres egen særprægede identitet, som kommer til udtryk gennem forskellige farve-profiler og arkitektoniske udtryk. Fælles for alle bygningerne er en horisontal facadedeling, der somen nyfortolkning af klassiske referencer er genkendelige fra de historiske karrébebyggelser i København.

Med bæredygtighed og klima for øje
I UN17 Village er der tænkt bæredygtighed og innovation ind i alle detaljer, og byggeriet vil med sine 535 lejligheder blive hjem for ca. 800 mennesker i 2023/2024, når det står klart til indflytning.

For at reducere byggeriets samlede klimaaftryk arbejdes der kontinuerligt med bæredygtige materialer, ressourceeffektivitet og cirkulær økonomi. Den samlede CO2-besparelse i UN17 Village er på 31% i forhold til de kommende krav i Bygningsreglement 2023. UN17 Village vil blive DGNB-certificeret til niveau Guld/Platin, DGNB-hjerte og WELL.

Beliggenhed
UN17 Village opføres i den sydlige del af Ørestad med de vidtstrakte naturarealer på Amager Fælled som nabo. Byggeriet vil fuldende de seneste 25 års udvikling af bydelen Ørestad Syd.

Projektet er udviklet af NREP i samarbejde med Sweco Architects, Lendager Group, MOE og C.G. Jensen.

Læs mere
Landsbyens website: UN17 Village
NREP pressemeddelelse: Et af verdens mest bæredygtige byggerier skyder nu op i Ørestad

Lignende projekter

02_Kajstaden_1920x925

Kajstadens Tall Timber Building

Kajstadens Tall Timber Building i den nye svenske bydel Kajstaden i Västerås ved søen Mälaren er en milepæl for bæredygtigt byggeri...
Lisbjerg_1920x925

Lisbjerg bakke

10 km vest for Aarhus ligger Lisbjerg Bakke, der er Danmarks første almene etageejendom bygget i industrielt forarbejdet træ. Projektet er...
Skraaningen-Lejre07_1920x925px

Skråningen

Eco-Villages er et koncept for bofællesskaber i Danmark, hvor både selve byggeriet og livet i det byggede har respekt for...