BC Passive House Factory

Adresse
Artisan Rd
1928 Pemberton
Canada

Bygherre
Durfield Constructors – Whistler, BC


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion, CLT

Facadebeklædning
Andet træ

Opført
2014

Foto
Ema Peter photography

BCPassiveHouse_1920x925

Inspirationen til opførelsen af fabrikken BC Passive House Factory kom fra den erkendelse, at industrielle bygninger udgør en stor del af vores byggede miljø og derfor bør være lige så vigtige og velovervejede i designet som andre “offentlige” bygninger.

BC Passive House (BCPH) producerer præfabrikerede ‘passivhus’-paneler. Design, fabrikation og opførelse af den nye fabrik tager udgangspunkt i BCPH´s egen forretning, der er centreret omkring trækonstruktion, præfabrikation, energieffektivitet og bæredygtig designpraksis.

Den 1500 m2 store fabrik er tænkt som en enkel, lysfyldt trækasse. En 360-graders række af højtsiddende vinduer giver naturligt dagslys og udsigt til de omkringliggende bjerge.

Den udvendige 2×4” listebeklædning i træ fungerer som faste skærme for vinduerne og er blevet designet til at give en varieret åbenhed, der tilbyder større solafskærmning på syd- og vestfacader, samtidig med at udsigten til de omgivende bjerge bevares. Overfloden af dagslys på de synlige træoverflader forvandler et typisk fabriksgulv til en varm, komfortabel og indbydende arbejdsplads.

BC Passive House Factory er et demonstrationsprojekt, som er det første af sin slags i Nordamerika. Det skal bidrage til BCPH’s promovering af Passive House Standard samt bæredygtig, energieffektiv og træbaseret konstruktion.

Hemsworth Architecture blev tildelt den prestigefyldte ’Governor General’s Medals in Architecture’ i 2016 for udførelsen af BC Passive House Factory.

Lignende projekter

Nes_Barn_1920x925

Lade i Nes

Oslo er en af de hurtigst voksende byer i Europa, og for at imødekomme den fremtidige vækst har Oslo været...
02_Netto Bygholmsbakker_1920x925px

Netto Bygholmbakker

Nettobutikken ved Bygholm Bakker er den første i et nyt butikskoncept, der sætter nye standarder for trivsel og bæredygtighed indenfor...
Fotograf: Adam Moerk

Framehouse

Framehouse er en fleksibel kontorbygning i træ og den eneste af sin slags i Københavnsområdet med en åben træstruktur. Kontorbygningen...