B&O parkeringshus

Adresse
Pater-Rupert-Mayer-Straße
83043 Bad Aibling
Tyskland

Bygherre
B&O Parkgelände GmbH


Byggeprincip
Limtræ, CLT, Andet

Facadebeklædning
Andet træ

Opført
2022

Foto
Sebastian Schels

HolzParkhaus_Sebastian_Schels_8_1920x925

City of Wood i den bayerske by Bad Aibling er en innovativ bydel med et mix af boligkvarter og erhverv, der er designet til at være emissionsfri og bygget udelukkende af fornybare materialer.

Bydelen har nu fået et toetagers parkeringshus primært lavet af træ med konstruktioner i bøg, limtræ og CLT, hvor slanke trælameller på facaden filtrerer lyset og fungerer som værn.

Det toetagers parkeringshus føjer sig diskret ind i det omgivende parklandskab med gamle træer. Bygningen med det luftige og transparente design placerer sig som en langsgående konstruktion parallelt med hovedfærdselsåren. En skulpturelt designet betonrampe og en filigranagtig ståltrappe i den modsatte ende fungerer som kontrast til træet, som eller er det gennemgående materiale.

Arkitekterne ønskede en åben struktur for at skabe permeabilitet, dagslys og tryghed for brugerne. Den primære udfordring var at forudse de fugtrelaterede bevægelser herunder træsøjlernes ved svind og udvidelse.

Lignende projekter

25King_1920x925

25 King

Denne 10 etagers høje kontorbygning er 45 meter høj og ligger i Brisbane. Den er opført i CLT og limtræ...
Nes_Barn_1920x925

Lade i Nes

Oslo er en af de hurtigst voksende byer i Europa, og for at imødekomme den fremtidige vækst har Oslo været...
02_Kajstaden_1920x925

Kajstadens Tall Timber Building

Kajstadens Tall Timber Building i den nye svenske bydel Kajstaden i Västerås ved søen Mälaren er en milepæl for bæredygtigt byggeri...