Hjortshøj Bogruppe

Adresse
Gammel Kirkevej
8530 Hjortshøj
Danmark

Bygherre
Århus Kommune og Realdania


Facadebeklædning
Overfladebehandlet træ

Opført
2012

Foto
Martin Schubert

HjortshoejBogruppe_1920x925

Andelssamfundet Hjortshøj inviterede i 2012 en gruppe voksne udviklingshæm­mede til at blive en del af deres bo- og arbejds­fællesskab.

Atmosfæren, der karakteriserer andelssamfundet, er vægtet højt. Det unikke og attraktive ved at bo i andelssamfundet er oplevelsen af intimitet og tryghed i de rum, der skabes mellem de individuelle boliger. Bebyggelsen føles som et trygt sted at opholde sig og på samme tid er der en oplevelse af ‘landsbystemning’ – en naturlig langsomhed,som er en vigtig parameter for at sikre et ‘mulighedernes rum’ for bogruppens 16 beboere.

Tryghed, overskuelighed og genken­delse er vigtige faktorer, der former hverdagen. Husene er derfor udformet med en diskret individualitet, hvor de forskellige farver styrker følelsen af at bo i eget hus, samtidig med at der er der lagt vægt på at bevare et helhedsindtryk af fællesskab i bebyggelsen.

Boligernes planløsning er overordnet éns, men med den fleksibilitet at indgangspartierne så vidt muligt altid orienterer sig mod fælleshuset og det samlende fællesskab.

Boligerne er orienteret mod to retninger, den ene mod fælleshuset med indgang herfra og den anden med udsigt over landskabet.

Lignende projekter

Fremtidens Børnehjem

Fremtidens Børnehjem

Fremtidens Børnehjem er et foregangsprojekt for en helt ny type døgninstitution for udsatte børn og unge i Kerteminde. Den tegl-...
Signalgården41_1920x925

Signalgården

Signalgården ligger mellem Ørestad og Urbanplanen på Amager. Lavenergiboligerne er realiseret som en del af AlmenBolig+ konceptet. Her tilbydes 53...
Tietgenkollegiet1920x925

Tietgenkollegiet

Tietgenkollegiet ligger i Ørestad Nord mellem Københavns Universitet og IT-højskolen, hvor det er indrammet af to kanaler, som er kendetegnende...