Lofthouse 1

Adresse
Bosrankstraat 5
1032 Amsterdam
Holland

Bygherre
Marc Koehler Architects


Byggeprincip
Træelementer

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle

Opført
2015

Foto
Filip Dujardin

LoftHouse_1920x925px

Loft House 1 er opført som prototype på en serie slidstærke hollandske træhuse. I dette hjørnehus er samtlige etager forbundet i et kontinuerligt flow, og udsigten til fortidens industrielle omgivelser er nøje tænkt ind.

Husets ejere besluttede stik imod gængse principper at bo øverst og sove nederst i bygningen. Fra køkken, opholdsstue og spisestue er der udsigt til udendørsliv og havn. De øverste etager er forbundet med de nederste med en trappe, der går på kryds og tværs i et atrium, som er blevet et centralt designelement. Hvert repos har forbindelse til resten af huset.  Et “split-level” princip, hvor hver etage er en halv etage højere eller lavere end foregående etage, giver gennemsyn fra en etage til næste.  Soveværelserne er designet som små huse i huset. Rummene har ret utraditionelt fået vinduer ind mod den indvendige trappe, hvilket igen resulterer i nogle overraskende udsyn og indkik. Åbningerne i facaden er placeret på en legende måde med vidt forskellige udsyn til omgivelserne.

Facaden er beklædt med i Radiata Pine – NobelWood, hvor overgangen fra grov til fin beklædning resulterer i et lagdelt og særegent udseende. Beklædningen er vedligeholdelsesfri og kræver ingen behandling. Trætypen er dyrket ansvarligt og er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ. Det har holdbarhedsklasse 1 og ligner teak med en varm glød, der ældes smukt.

Byggesystemet er en såkaldt evolutionær prototype, hvor trækonstruktionen er præfabrikeret i lukket værksted over to uger og monteret på kun fire dage. Hele byggeperioden varede blot seks måneder. Træstrukturen fungerer som en ramme, hvor gulve frit kan placeres i alle retninger og højder, hvilket giver mulighed for at indrette huset fleksibelt.

Lignende projekter

02_Kajstaden_1920x925

Kajstadens Tall Timber Building

Kajstadens Tall Timber Building i den nye svenske bydel Kajstaden i Västerås ved søen Mälaren er en milepæl for bæredygtigt byggeri...
Strandparken_1920x925px

Strandparken

Sundbyberg er en hurtigt voksende kommune tæt på Stockholm. Bygherrens indsats for både at udvikle og formidle træbyggeriets muligheder og...
VM_Bjerget_007

VM Bjerget

I Ørestaden ret op ad metroens højbane ligger VM Bjerget, der også er nabo til VM Husene. Byggeriet er en...