Musholm Bugt Feriecenter

Adresse
Musholmvej 100
4220 Korsør
Danmark

Bygherre
Muskelsvindfonden


Byggeprincip
Træskeletkonstruktion

Facadebeklædning
Nåletræ- nordlige halvkugle

Opført
1998

Foto
Andreas Trier Mørch, Jens Lindhe

Musholm_1920x925px

Musholm Bugt Feriecenter ved Korsør er en bebyggelse for mennesker med muskelsvind. Feriecentret er placeret på toppen af Stigbjerg Bakke med udsigt til Storebælt og broen. Centret er den sidste bebyggelse i Danmark, hvor der er givet tilladelse til at bygge kun 100 meter fra strandlinien.

Feriecentret består af et fælleshus, et børnehus, et badehus samt 32 lejligheder i varierende størrelse, opdelt i fire grupper af sammenbyggede huse i nær tilknytning til fælleshuset.

Fælleshuset favner forpladsen, den urbane side mod Korsør by. Her er stedets udadvendte rum, der henvender sig til den besøgende. Husets rygrad er en skråtstillet krum betonmur, der danner overgang til de vindbeskyttede haverum, der således dannes mellem fælleshuset og boligerne ude på bakkekammen. Her er plads til ophold og legepladser.

Med inspiration i stedet og de eksisterende bølgebrydere langs kysten er boligerne bygget op over et system af vindbrydende skiver udvendigt beklædt med dansk thuja. Mellem skiverne svæver let hældende græsklædte tage, der giver indtryk af, at bakken fortsætter sin bevægelse op over boligen. Skiverne fortsætter forbi boligernes store glasfacader mod vandet og danner private terrasser med læ og udsigt.

De lave boligrækker brydes af markante kegleformede badetårne opført i beton. De i alt 16 kegleformede tårne har solfangere og ovenlys på det skråt afskårne tag, og indvendigt er de udsmykket af forskellige kunstnere.

Boligerne er opført med en traditionel træskeletkonstruktion, udvendigt beklædt med ubehandlet thuja og lærk. De indvendige vægge er beklædt med hvidpigmenteret fyrretræ. Taget består af præfabrikerede tagkassetter i træ.

Lignende projekter

Fremtidens Børnehjem

Fremtidens Børnehjem

Fremtidens Børnehjem er et foregangsprojekt for en helt ny type døgninstitution for udsatte børn og unge i Kerteminde. Den tegl-...
SlagelsePsykiatrisygehus_1920x925

Slagelse Psykiatrisygehus

Det nyopførte Slagelse Psykiatrisygehus er med sine 44.000 kvadratmeter, det største psykiatribyggeri i nyere tid. Sygehuset har plads til 190...
Hammerhavn6_1920x925

Hammerhavn Multihus

I smørhullet mellem Hammerknuden og Hammershus har Multihuset direkte visuel kontakt både med borgruinen og med granitknuden, der rejser sig...